OVER VIVAX  |  CONTACT  |  BESTELLING
LAATSTE NIEUWS

9 december 2011

Witte Streep

Nieuwe topstier

Maximus rf is de nieuwe topstier voor exterieur. Met 114 op zwartbontbasis en 116 op roodbontbasis behoort hij tot de absolute top. Voor roodbont/roodfactor is hij zelfs de allerhoogste. Nu heeft hij dit natuurlijk niet van een vreemde want zijn moeder is de bekende Duitse keuringsvedette Richters Talent Maxima, die inmiddels al vier keer is uitgeroepen tot All-German. En ook zijn vader Damion is natuurlijk al jaren een echt exterieurkanon.

Maar Maximus is niet alleen maar exterieur. Zo scoort hij ook zeer goed voor levensduur met +490 dagen op zwartbontbasis en +630 dagen op roodbontbasis. Bovendien combineert hij dat met een positieve melkplas (+143 kg resp. +686 kg) en een goed eiwitgehalte (+0,02 op zb-basis en -0,06 op rb-basis). Daarbij zijn de celgetallen goed (102 tegen 101) en melken zijn dochters snel uit (ms 106 resp. 105). De Maximus-dochters zijn grote, brede, diepe, opengebouwde koeien die hun productie gemakkelijk aankunnen. De kruisligging is optimaal (100) terwijl de kruizen uitzonderlijk breed zijn (111). Het beenwerk is uitstekend (107 op zb-basis en 109 op rb-basis) en de uiers zijn gewoon super: 112 resp. 114. Het karakter van de royaal ontwikkelde Maximus-dochters is zeer aangenaam (106 resp. 105).

Maximus rf heeft al bewezen dat zijn exterieurcapaciteiten niet slechts op papier bestaan door de kampioene bij de melkvaarzen in Markelo te leveren deze zomer. Deze prachtige vaars van de familie Ordelman heeft bovendien ook nog meer dan 4% eiwit in haar melk!

Maximus Rf is als Damion-zoon met de roodfactor ook qua bloedvoering iets bijzonders. En aangezien hij geen Goldwyn-, Shottle- of O-Man-bloed voert en ook geen Kian, Stadel of Lightning is hij zowel voor rood- als voor zwartbont een echte OUTCROSS-stier!
Gebruik Maximus rf dus volop nu het nog kan, want de stier leeft niet meer en er is slechts een beperkte spermavoorraad.

Stuurman
Van Stuurman is behoudens enkele rieten voor speciale gevallen (zoals voor het fokken van enkele interessante stiertjes) geen sperma meer. Niettemin moet hij hier toch even vermeld worden. En wel omdat hij wéér gestegen is. Hij staat met 161 NVI gewoon in de top-100 en dat terwijl hij al in 1998 is geboren. Hij heeft inmiddels zo’n beetje alle massaal gebruikte “topstieren” uit zijn tijd ver achter zich gelaten en met +731 dagen levensduur behoort hij tot de absolute top (O-Man bijvoorbeeld heeft +637). Wij denken dat het een van de beste stieren is die in Nederland beschikbaar is geweest. Zijn dochters hebben nog echt kwaliteit en imponeren met hun gestage ontwikkeling naarmate ze ouder worden. Het zijn absoluut probleemloze koeien en na een af en toe iets rustiger start als vaars ontwikkelen ze zich tot bijzonder goede melkkoeien, terwijl ze ook als fokkoe indruk maken.

Links replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges