OVER VIVAX  |  CONTACT  |  BESTELLING
BRS logo onderdeel Vivax

 

 

 

 

MEIJENHORST PASCAL

 

aAa 312

- Prachtstier
- Moeder 4,02% eiwit
- Outcrossbloedvoering

- Kappacaseine AB

- Henmeer Julius x Henmeer Frans x

Italië's Gerko x Mina's Ebel 2 x Meijenhorst Igor

 

Ook gesekst beschikbaar

i pascal

 

 

Pascal is gefokt op het vermaarde Utrechtse blaarkopfokbedrijf Meijenhorst van de familie Ruitenburg. Hij is een goed ontwikkelde, lange en melktypische stier met goede benen. De nakomelingen van hem op Meijenhorst laten datzelfde beeld zien en overtuigen door hun kwaliteit en uitstraling. Pascals vader Henmeer Julius is met Fritema Jitze (Oskar x Reinder 2 van Alma) als vader en Italië’s Heino (Abels Heino 31 x Mix) als moedersvader een echte outcrossstier. Zijn dochters zijn normaal tot goed ontwikkelde, best bespierde koeien met goede uiers en uitstekend beenwerk. Hij scoort erg goed voor levensduur en celgetal , maar behoort ook tot de betere melkstieren binnen het blaarkopras.Pascals moeder Pamela valt vooral op door haar enorm beste gehalten in de melk: gemiddeld 5,26% vet en 4,02% eiwit over de levensproductie. In haar eerste drie lijsten produceerde ze ruim boven het bedrijfsgemiddelde, daarna kreeg ze problemen vanwege BVD en blauwtong en produceerde ze duidelijk minder, voordat ze uiteindelijk opgeruimd moest worden. Ze komt echter uit een familie waarin doorgaans hoge leeftijden gehaald worden door de koeien.

Haar moeder, de fraaie, melktypische Lefka is op 14-jarige leeftijd nog in productie op een ander bedrijf, terwijl haar grootmoeder, Elma, 15 jaar werd! Lefka is een Italië’s Gerkodochter die inmiddels bijna 60.000 kg melk heeft gegeven met 4,52% vet en 3,63% eiwit. Elma is een dochter van Mina’s Ebel 2, de zwartblaar broer van de bekende Mina’s Ebel.

Ik heb haar als 12-jarige gezien en was bijzonder onder de indruk. Wat een geweldige koe! Breed, diep en behangen met een best bewaarde uier en uitmuntend beenwerk toonde ze zich als voorbeeldkoe voor het blaarkopras.Zij is overigens ook de grootmoeder van Hemko via de Meijenhorst Waldo-dochter Helma die ook 15 jaar oud is geworden!

Meijenhorst Pascal is naar onze mening een welkome aanvulling op het beschikbare stierenpakket bij de blaarkoppen. Hij komt van een van de oudste en beste fokbedrijven, overtuigt zelf door zijn exterieur en zijn nakomelingen op Meijenhorst, beschikt over een afstamming die uniek is binnen het ras en waarin hoge gehalten (4% eiwit!) en levensduur vast verankerd liggen. Kortom, een stier die het verdient om breed ingezet te worden.

 

 

Links replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges