OVER VIVAX  |  CONTACT  |  BESTELLING

 

 

 

 

STUURMAN

 

aAa 153

- Ideale loopstalkoeien

- Super beenwerk, beste uiers
- Hoge gehalten
- Uitstekende uiergezondheid

 

i stuurman

 

 

Van het begin af aan werd Stuurman door ons omschreven als: Stardom, maar dan groter. Welnu, deze uitspraak werd steeds actueler en omschreef niet langer alleen de stier, maar ook zijn verervingsbeeld. De Stuurmandochters zijn namelijk prachtig uitgebalanceerde, jeugdige, fraaitypische dieren met beste uiers en super beenwerk. Precies zoals de Stardomdochters indertijd waren dus. Maar zoals opgemerkt zijn de Stuurmans groter. In productie zijn de Stuurmandochters qua melkhoeveelheid als vaars vergelijkbaar met de Stardomdochters: normale melkgiften bij een uitmuntende persistentie, terwijl het verschil zit in de gehaltenvererving: Stuurman vererft bijzonder beste gehalten. Uiteraard lieten de Stardomdochters een geweldige progressie in productie zien bij het ouder worden; dat wordt ook gemeld over de Stuurmandochters: die geven elk jaar beduidend meer dan op grond van hun vaarzenlijst verwacht mocht worden, waardoor hij voor laatrijpheid 106 scoort. Vergelijkbaar is ook de bijzonder goede uiergezondheid van de Stuurmandochters: lage celgetallen (109) bij een goede melkbaarheid (100). Voor de relatief nieuwe indexen voor klinische en subklinische mastitisresistentie behoort Stuurman met respectievelijk 106 en 110 tot de top. En ook voor vruchtbaarheid scoort Stuurman positief (106). Al deze positieve kenmerken cumuleren in een fokwaarde voor levensduur van maar liefst +860 dagen, de hoogste van alle Holsteinstieren in Nederland!

Het is dan ook geen wonder dat we veel positieve berichten van veehouders krijgen over de Stuurmandochters.

 

 

Dat Stuurman op het gebied van duurzaamheid tot de top behoort, is niet echt verrassend aangezien moeder Jannie 108 meer dan 10.000 kg vet en eiwit heeft gegeven, terwijl vader Lee en moedersvader Stardom erkende levensduurtoppers zijn.

 

Stuurman geeft precies de koeien waar iedereen naar op zoek is: probleemloze koeien met een hoog saldo onder alle omstandigheden. Daarnaast is hij een echte outcross: geen Bell-, Cleitus- of Rotatebloed! Erg jammer dus dat er geen sperma meer van hem is, maar gelukkig staat met Vivax Leverage zijn opvolger klaar!

 

 i wilma

Vivax Wilma

 i theodora moeder leverage

Vivax Theodora  

 

 

Links replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges