OVER VIVAX  |  CONTACT  |  BESTELLING

 

 

 

 

VIVAX LEVERAGE

aAa3214

- Outcross: Scooby Duu x Stuurman x Lothar
- De opvolger van levensduurtopper Stuurman

  (+862 dagen lvd!) 
- Moeder is de ideale ligboxenstalkoe

i theodora moeder leverage

Theodora, moeder van Vivax Leverage

Leverage betekent “tegenwicht” en dat is precies wat wij willen bieden. Tegenwicht aan een fokkerij die puur gericht is op getallen en slechts gebruik maakt van enkele bloedlijnen. Vivax Leverage is een prachtige stier met veel adel en kwaliteit en hij komt uit een koe die model kan staan voor Stuurman-dochters: Vivax Theodora VG-87. Een laatrijpe koe die lang is doorgegroeid en elk jaar haar productie beduidend weet te verbeteren. Ze kalft elk jaar weer vlot af en is absoluut probleemloos. In haar vierde lactatie produceerde ze ruim 11.000 kg melk met een gemiddeld celgetal van 33! In haar vijfde lactatie wordt ze voorspeld op ruim 11.500 kg melk en continueert ze haar lage celgetallen.

 

Volgens aAa-analyseerder Marcel Verboom is ze zo uitgebalanceerd dat er niet gelet hoeft te worden op “3”of “6”, en eigenlijk ook niet op “2 “of “5”. En volgens onze klauwverzorger heeft ze modelklauwen. De ultieme ligboxenstalkoe dus, die met afstand de favoriete koe in het koppel is. Vóór haar was dat overigens haar moeder, de Lothardochter Vivax Theresa VG-87, een grote, lange, zeer uitgebalanceerde koe met beste benen en een zeer goede uier. Van haar zei Marcel Verboom dat ze zowel veel “1” als “4” had.

Vivax Leverage zet de familietraditie van veel balans voort, want aAa-analyseerders Marcel Verboom en Phil Hasheider analyseerden hem na ampele overwegingen als 3214, waarbij Phil Hasheider opmerkte, dat hij zowel als 321 als als 324 te gebruiken is.

Vivax Leverage is genomisch getest en laat vergelijkbare cijfers zien als zijn moedersvader Stuurman aan het begin van zijn carrière: een niet te hoge productievererving met een positief eiwitpercentage, uitstekende secundaire kenmerken en zeer goed exterieur. Stuurman heeft inmiddels de tijd gekregen om te laten zien wat hij echt kon.

En dat was veel meer dan die oorspronkelijke cijfers deden vermoeden. Stuurman heeft inmiddels een keurige NVI (178, top-150) en is de hoogste Holsteinstier van Nederland voor levensduur: +862 dagen lvd! Hij staat daarmee ver boven al die “topstieren” die in de loop der jaren boven hem stonden en mateloos populair waren, maar nu duidelijk hun meerdere moeten erkennen in Stuurman (geboren in 1998!).

En de productievererving op basis van vaarzen is nog steeds niet hoog (-73 INET), maar die op basis van 3e-kalfsdochters is +31 INET! En bedenk wel dat de Stuurman-dochter daarna nog vele lijsten maken. Daarbij zijn de cijfers van Stuurman niet meer gestoeld op schattingen of voorspellingen, maar op gerealiseerde prestaties van zijn dochters.

 

Kortom, vertrouwt u liever op getallen die berekend worden door mensen die nooit een koe melken of gebruikt u liever een stier als Vivax Leverage die zelf overtuigt in zijn exterieur en komt uit een koe die haar kwaliteiten dagelijks bewijst en net als haar moeder voor haar de absolute stalfavoriete is? 

Aan u de keus!

i leverage

 

 

 

Links replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges replica horloges