aAa 234                  Mogul x Active x Laudan

  • Pinkenstier (108 geboortegemak)
  • Topper voor gezondheidskenmerken
  • Hoge gehalten
  • Ruim 40% VG of hoger

Goodwhone is een heel bijzondere stier. Hij is een van de beste exterieurverervers ter wereld. En dat betekent in dit geval niet (te) extreem showexterieur, maar uitgebalanceerde, stijlvolle, functionele dieren met jeugd en kwaliteit. Die functionaliteit komt ook tot uitdrukking in zijn cijfers. Voor celgetal en vruchtbaarheid is hij een absolute topper, waarbij hij de vererving van lage celgetallen weet te combineren met een vlotte melksnelheid. Een ander punt waar Goodwhone op uitblinkt is zijn geschiktheid als pinkenstier. Hij scoort omgerekend maar liefst 108 voor geboortegemak, waarbij de kalveren ook nog eens zeer vitaal zijn. Toch kalven zijn dochters zelf later gemakkelijk af, iets waar altijd op gelet moet worden bij het gebruik van pinkenstieren.

Als productievererver blinkt Goodwhone uit in de gehaltevererving die met omgerekend +0,76% vet en + 0,27% eiwit op Jersey-niveau ligt. Daarbij weet hij de melkplas nagenoeg te handhaven ( -122 pound in G-B) en zijn de dochters laatrijp, zodat de melkproductie naarmate de dieren ouder worden steeds beter wordt.

Voor exterieur is Goodwhone een sensatie in Groot-Brittannië. Op dit moment (juli 2019 zijn er al 24 excellente en 614 met VG ingeschreven dochters van hem in het VK, ruim 40% van het totaal aantal ingeschreven dochters! De dochters zijn zeer uniform en hebben veel kwaliteit, het ouderwetse fokkerijbegrip dat zo belangrijk is, maar volledig dreigt te verdwijnen uit de moderne fokkerij. En uiteraard hebben de Goodwhones super uiers en benen, waarbij vooral de locomotie (het beengebruik) in G-B enorm hoog wordt gewaardeerd (+1.81).

Dus: zoekt u een betrouwbare pinkenstier met geweldig en functioneel exterieur, uitmuntende gezondheids- en fitnesseigenschappen en bijzonder hoge gehalten, dan heeft u hem gevonden! Zijn naam is TW Goodwhone.

Nederlandse fokwaarden bekijken: klik hier

Britse fokwaarden bekijken: klik hier

U moet wellicht twee keer kijken, maar dit zijn vier verschillende dochters van Goodwhone! Over uniformiteit gesproken.