Alfred

aAa 516423

Albert Rf x Kian x Glen Drummond Colombo x Ramos x Charlie

  • A2A2
  • Zeer vitale, brede, diepe stier
  • Vader via 4 x 100.000 naar EX-97 Jan-Com Matt Matilda
  • Productieve, duurzame koefamilie onder moeilijke omstandigheden

Alfred is een zeer vitale stier met beste benen en een diepe middenhand. Met aan moederskant Starleaderzoon Colombo en levensduurtopper Ramos in de afstamming heeft Alfred een zeer interessante bloedvoering voor roodbont. Dat geldt overigens ook voor zijn vader Albert, een Absolute-red zoon uit de bekende koefamilie van Jan-Com Matt Matilda EX-97. Deze prachtige Fond Matt-dochter gaf meer dan 110.000 kg melk en is via een EX-95 Copyrightdochter met 130.000 kg melk, en vervolgens een EX-93 Bootmaker met 100.000 kg melk en een EX-93 Triple met 120.000 kg melk de stammoeder in Alfreds vaderlijn. De jongste twee generaties in deze lijn hebben respectievelijk Encore en Lightning als vader.

De moeder van Alfred komt uit een wijd vertakte en uitstekend presterende familie op een groot melkveebedrijf in het oosten van Duitsland. De omstandigheden op dit bedrijf zijn verre van optimaal, de koeien worden gehuisvest in de omgebouwde oude stallen van een voormalige LPG. Desalniettemin worden er goede resultaten behaald op dit bedrijf dat onder andere door het gebruik van aAa en veel aandacht voor bloedvoering en duurzaamheid een uniforme, goed gebouwde en zeer functionele veestapel heeft weten te fokken.

De moeder van Alfred, Kiandochter nr. 33, is een zesdekalfskoe die al ruim 60.000 kg melk heeft geproduceerd, grootmoeder nr. 516 is in haar negende lactatie hard op weg de 90.000 kg-grens te slechten. Beide zijn dieren met veel vreetvermogen en een prettig karakter, zijn vruchtbaar, melken vlot en beschikken over beste benen en goedgevormde, soepele kwaliteitsuiers.

Alfred staat voor no-nonsense fokkerij met probleemloze prestaties en kwaliteit.

Moeder van Alfred: tot nu toe 65.000 kg melk in 6 lactaties

Grootmoeder van Alfred: op weg naar 90.000 kg melk

Kalveren van Alfred uit natuurlijke dekking:

Alfred-dochter Amanda, VG86