Dijkstar Unicorn RC

aAa 516342

Agro Acres Unique x Weggelhorster The Voice x Survivor

  • Beste stier met veel inhoud en kwaliteit
  • Vader Unique komt uit de onvolprezen Sheffield Climax Pansy
  • Moeder zeer fraaitypische raskoe
  • A2A2
  • Roodfactor

Unicorn is een heel speciale en unieke stier. Zijn vader Agro Acres Unique komt uit een van de beste koeien in de geschiedenis van het Holsteinras, Sheffield Climax Pansy. Pansy was een 3e generatie EX met producties van meer dan 12.000 kg melk met ruim 4,50% vet in de 60-er jaren van de vorige eeuw. De diepte en welving in haar ribben is ongeëvenaard. Ze bleek een fantastische fokkoe. Drie volle zusters van Unique waren bekende showkoeien en stiermoeders.

We hebben lang gezocht naar een goede partner voor de paar rieten van Unique die we in ons bezit hadden. Unique was een stier die veel kracht gaf en dus zochten we een uitgebalanceerde, zeer melktypische koe met veel ras. Die hebben we uiteindelijk gevonden in Dijkstar Lies 24. De Weggelhorster The Voicedochter van de familie Bongers uit Egchel is een zeer fraaitypische, zeer goed en harmonisch gebouwde koe die het begrip ‘ras’ belichaamt als geen andere koe. Haar diepe, prachtig gewelfde ribben, de ruimte in het skelet van kop tot staart, de lange, fijne nek en het prachtige, fijne velletje doen elke liefhebber watertanden. Ondanks dat ze niet heel groot is, is ze toch meerdere keren uitgeroepen tot kampioene op de fokveedag in Asten-Heusden, nog een bewijs van haar evenwichtige bouw met ras en kwaliteit. Lies 24 heeft inmiddels 8 keer gekalfd en heeft tot nu toe ruim 90.000 kg melk geproduceerd.

Unicorn is een prachtige, uitgebalanceerde stier met een beste kop, enorm veel inhoud, zowel door de breedte in het skelet als de diepte, is zeer levendig en heeft beste benen. Unicorn biedt een unieke kans om het beste van vroeger en nu in te brengen in uw veestapel. De kwaliteit en het ras van zijn moeder en vadersmoeder zijn van alle tijden en zijn altijd essentiële kenmerken voor serieuze fokkerij. Unicorn is een absolute outcross ten opzichte van de huidige populatie, dus u kunt hem breed inzetten. Mis hem niet!

 

 

Dijkstar Lies 24, moeder van Unicorn als 6e kalfs

in de eerste 6 lijsten had Lies 24 geen enkele celgetalverhoging.

De gemiddelde TKT bij haar 7e afkalving was 371 dagen.

Inmiddels heeft ze 8 keer gekalfd. Levensproductie tot nu toe: >90.000 kg melk

 

De moederlijn van Agro Acres Unique: 

Sheffield Climax Pansy met haar kalf Agro Acres Unique in 1970

Unique is de vader van Unicorn

Pansy in zij-aanzicht. Meer breedte, diepte en ribwelving is nauwelijks mogelijk.

Pansy produceerde eind 60-jaren al ruim 12.000 kg melk met 4,58% vet

Pansy’s moeder. Prod: 10 j. 365 dgn 11.604 kg melk 4.7% vet 

Pansy’s grootmoeder. Prod.: 5  j. 365 dgn  12.48o kg melk 4.0% vet