Max

aAa 642153

Lothar x Survivor x 100.000 Pyramide x 100.000 Superior x 125.000 Jeroen

  • Prachtige, uitgebalanceerde stier
  • Moeder kwaliteitskoe
  • Generaties hoge levensproducties

Max is een prachtige stier en een schoolvoorbeeld van het ‘ouderwetse’ fokkerijbegrip kwaliteit. De evenredige bouw, de fijne huid, de uitmuntende botkwaliteit en de prachtige kop zijn daar duidelijke kenmerken van.

Nu heeft hij dat niet van een vreemde, want zowel zijn vader Lothar als zijn moeder Dora 149 hadden veel kwaliteit. Lothar is gefokt door de Duitse meesterfokker Ekke Thaden en is een Levi-zoon uit een 92 punten Starbuck uit een 92 punten Fond Matt uit een 92 punten Astronaut met ruim 100.000 kg melk levensproductie. Dora 149, van de familie Kemna uit Enschede, kent met Survivor een vader die veel beste, oude koeien heeft gegeven, en heeft een moederlijn die levensduur belichaamd. Haar moeder gaf meer dan 100.000 kg melk, net als haar grootmoeder en overgrootmoeder. De laatste maakte ook de 10.000 kg vet en eiwit vol.

Max kende zelf een korte draagtijd en de eerste kalveren die geboren zijn uit natuurlijke dekking (als pinkenstier), zijn vlot geboren. Ook die kalveren stralen veel kwaliteit uit en zijn bijzonder vitaal en levenslustig. Kortom, zoekt u een zeer uitgebalanceerde stier met een outcross-pedigree, die u breed in kunt zetten, dan heeft u hem nu gevonden. Zijn naam is Max!

De eerste kalveren van Max die geboren zijn uit zijn inzet als dekstier bij de pinken ziet u hier:

Dora 149, de moeder van Max. Balans en kwaliteit!