Samenwerking met noBull Sires

 

1 maart 2024

Het is zover! De eerste zending sperma is onderweg. We zijn blij onze samenwerking aan te kunnen kondigen met noBull Sires LLC in Amerika. noBull Sires is opgericht door drie onafhankelijke praktijkmensen in Amerika. Ze waren ontevreden met de manier waarop KI-stieren geselecteerd werden, de stieren die ze wilden gebruiken waren zonen van fantastische koeien, die functioneerden in de stal, veel melk gaven en extra klasse hadden. Aangezien die niet ingezet werden door de reguliere KI’s, besloten ze het heft in eigen handen te nemen. En met groot succes! noBull Sires groeit snel en de bedrijven die hun stieren hebben ingezet, zijn razend enthousiast.

Toen we elkaar ontmoetten, afgelopen jaar in Madison, was al snel duidelijk dat we grotendeels hetzelfde over fokkerij dachten en dat we wat toe konden voegen aan elkaars pakket. noBull Sires heeft Mercure, Diego, Red Volvo, Monogram, Courtois en Lakota-P geselecteerd om te vermarkten in Amerika.

Vivax Genetics haalt in eerste instantie de stieren Yeti, Sporty RC en Axel-red naar Europa. Stieren die geheel in de filosofie van hoge levensproducties en diepe koefamilies passen van Vivax Genetics.

Yeti is een zoon van “The Yoder”, Macland HF Yoder Rachel EX-96, winnares van de productieklasse (productie > 175.000 pond) in Madison in 2022. Ze is een begrip in Amerika vanwege haar geweldige balans en kwaliteit en heeft inmiddels al meer dan 86.000 kg melk gegeven. Ze komt uit de Mirror-familie.

     

‘The Yoder’ thuis aan het werk en schitterend op de show

Sporty RC  komt uit de geweldige Jeffrey-Way Saphire EX-94 3E, die een levensproductie van meer dan 140.000 kg melk heeft gerealiseerd en onder andere drie opeenvolgende lijsten van meer dan 50.000 pond (22.727 kg) melk maakte. De eerste Sporty’s die gekalfd hebben, lijken dan ook geweldige melkfabrieken te zijn die hun productie gemakkelijk aankunnen. De afstamming van Sporty zit vol met geweldig productieve koeien en in de eerste zeven generaties zitten 6 Excellente koeien (gemiddeld 92 punten) en één van 89 punten.

Moeder en zoon. Levensproductie > 140.000 kg melk

Axel-Red komt eveneens uit een topkoe: moeder Hilrose Advent Anna EX-94 4E heeft een levensproductie van meer dan 160.000 kg melk en is een tiende generatie Excellent (gemiddeld 91,8)!

De moeder van Axel. Levensproductie > 160.000 kg melk