webpagina bijgewerkt

15 oktober 2023

Onze webpagina is een tijd niet bijgewerkt omdat er een fout in de software zat, waardoor hij niet aangepast kon worden. Gelukkig is de fout gevonden. Bekijkt u eens rustig de site. Er staan drie nieuwe stieren op: twee zwartbonte en een roodbonte.

De zwartbonten hebben een afstamming met oud bloed en zijn volledig outcross ten opzichte van de huidige populatie. King Charles is een zoon van Paclamar Capsule en komt uit de Insine-familie van Kleemann, Burhafe, waar ook Mercure en Stargate uit komen. Net als bij Mercure heeft King Charles een moederlijn die in drie generaties meer dan 400.000 kg melk heeft gegeven. En net als bij Mercure wordt er nog steeds aan gewerkt om die imponerende hoeveelheid te vergroten, want zijn moeder, die al ruim 125.000 kg melk heeft gegeven, is nog in productie!  De andere zwartbonte nieuwkomer, Dijkstar Unicorn, is een zoon van Agro Acres Unique en komt uit de prachtige, zeer uitgebalanceerde, rastypische Dijkstar Lies 24 van de familie Bongers uit het Limburgse Egchel. Beide hebben een aAa-code van 516.

Onze roodbonte nieuwkomer Winston-red komt uit de José-familie van de familie Tijhuis uit Hooghalen. Zowel zijn moeder als overgrootmoeder waren algemeen kampioene op de HHH-show, terwijl zijn grootmoeder goed meedeed op de NRM van 2017 en 1C werd in een geweldige rubriek met daarin de latere kampioene en reservekampioene. Belangrijker is dat het goede, uitgebalanceerde boerenkoeien zijn. Moeder Twente Dairies José 1 heeft al ruim 70.000 kg melk geproduceerd met 5,27% vet en 3,69% eiwit, grootmoeder José 418 heeft een levensproductie van ruim 107.000 kg melk gerealiseerd.

 

Naast de nieuwe stieren zijn diverse stierenpagina’s aangepast en nieuwe foto’s toegevoegd, o.a. van melkgevende dochters van Stargate, Max, Leverage en Joschi.