Drie bijzondere Malki-zonen

24 januari 2022

 

We hebben op dit moment drie bijzondere Malki-zonen in het pakket.

 

Glinzer Fokko heeft een duidelijk afwijkende aAa-code van de doorsnee Malki-zoon. Met 324 kan hij ook in de groep koeien die openheid en hoogte nodig hebben, de kwaliteit inbrengen die andere stieren met deze veelvoorkomende aAa-code vaak missen. Die kwaliteit komt mede uit zijn moederlijn, bestaande uit drie generaties rastypische, fijnvellige, fraaie 100.000 kg-koeien uit de bekende Glinzer-fokstal van Jan Thomas Vos, Godlinze.

 

Donald 209 Rf is een Malki-zoon met roodfactor! De prachtige, super uitgebalanceerde kwaliteitsstier is als 6-jarige nog aanwezig op het bedrijf van zijn fokker, Johan Roos in Katwoude. Donald 209 Rf is ingezet door de fokstudieclub Broek in Waterland. De Donald-dochters bij de leden van die club imponeren met hun uniformiteit, uitgebalanceerde, functionele bouw, fijne huid en super benen. De meer dan 50 bekeken jeugdige, laatrijpe vaarzen lijken allemaal op elkaar en zien eruit alsof het koeien gaan worden met geweldige en probleemloze producties als oudere koe.

 

Mercure is een imponerende stier met ontzettend veel ras en kwaliteit uit de Insine-familie van de familie Kleemann, Burhafe. Zijn moeder Inga is een Radondochter die in 6 lactaties al meer dan 80.000 kg melk heeft gegeven, grootmoeder Ide heeft meer dan 120.000 kg melk gegeven, is klokgaaf en topfit en is net begonnen aan een nieuwe lactatie. Overgrootmoeder Insine was jarenlang de hoogste Duitse levensproducente met meer dan 188.000 kg melk.